Programok

Magyarszombatfa

A 14 fazekas család a fazekas hagyományok megőrzésének legfontosabb biztosítéka. A hagyományőrzés része az országszerte és külföldön is szervezett kiállítások, szakmai bemutatók. A Fazekas napok Nemzetközi Fazekas találkozó országszerte és határokon túl is ismert szakmai és kulturális rendezvénye a falunak. Ezek a napok is lehetőséget nyújtanak a falu jellegzetes népi étkezési kultúrájának, termékeinek megismertetésére (tökmagolaj, pálinka).
A község építészeti értékei (Fazekasház: múzeumi jellegű bemutatóhely, Gödörháza harangláb) vállalkozásai: GINTI Panzió, Vadászati Kiállítás, Czugh János emlékszobra, Velemér műemlék temploma élményekben gazdag programokat jelentenek az idelátogatóknak. A falu és környéke természeti szépségekben gazdag. Körös-körül erdők, zöldelő rétek, szántóföldek. bővebben »

Kalandpark - Márokföld

Kiváló testmozgás, javítja a koordinációs készséget, erősíti a testet és a lelket egyaránt. Márokföld település határában várjuk a szabadidő aktív eltöltésére vágyó kalandorokat, családokat, iskolás csoportokat, baráti társaságokat. bővebben »

Trópusi kert és orcideafarm - Dobronak / Dobrovnik

A magyar határtól mindössze öt kilométerre fekvő, többségében magyarok lakta Dobronakban (Dobrovnik) működik az Ocean Orchids, Közép-Európa egyetlen orchideatermesztő vállalkozása, ahol évente csaknem 500 ezer növényt nevelnek.
A 14 ezer négyzetméteres üvegházában - amelyet termikus energiával, saját termálkútjukból fűtenek -, 160-féle orchideát termesztenek, trópusi körülményeket biztosítva számukra. Az egyre nagyobb érdeklődés miatt nemrég egy 500 négyzetméteres trópusi kertet is kialakítottak a szlovéniai cégnél. bővebben »

Népi műemlékegyüttes (Szalafő-Pityerszer)

Szalafő az Őrség központjától Őriszentpétertől 8 km-re északnyugatra fekvő múzeumfalu. A legarchaikusabb őrségi település. Nyolc, egymástól távol eső szerből áll. Ezek legszebbikre a Pityerszer, ahol eredeti helyén, falumúzeum formájában láthatóak a népi építészet szép emlékei. Kerített ház,[1] emeletes kástu,[2] kontyos ház. Mindez páratlan látvány az ide látogatóknak.bővebben »

Öko-ház, Kapornak

Muraszombattól 30 km-re északkeletre, közvetlenül a magyar határ mellett, a Nagy-Kerka jobb oldali mellékvize, a Kapornaki-patak partján fekszik. Kapornak és Domafölde részekből áll. Néprajzilag az Őrség része. Nevezetességei: Őrségi Néprajzi Gyűjtemény az egykori Skerlak házban (Kapornak 6. sz.) és Öko-ház, Kapornak 17. szám alatt. bővebben »