Pályázat

A Kedvezményezett neve: Török Károlyné egyéni vállalkozó
A támogatott projekt címe: A bajánsenyei Határcsárda Panzió fejlesztése
Pályázat azonosító száma: TFC-1.1.1-2017-2017-00090
A szerződött támogatás összege: 12 320 000 Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 70%
A támogatott projekt tartalmának rövid bemutatása: A projektgazda a Bajánsenyén, az Őrség egyik határközeli településén működő, 6 szobásHatárcsárda Panzió üzemeltetője, Török Károlyné egyéni vállalkozó. A panzió nem közvetlenül kiemelt turisztikai fejlesztési övezetben valósul meg, de olyan turisztikai desztinációban, a nyugati határszélen, Ausztria és Szlovénia közelében, fekvő festői Őrségben, mely méltó volna a státus elnyerésére. A fejlesztés célja, hogy a panzió általános minőségének és szolgáltatási színvonalában megújuljon, kapacitáskihasználtsága javuljon, szolgáltatási csomagja bővüljön, könnyebben működtethető legyen, üzemgazdasági tekintetben is javuljon azáltal, hogy kapacitása bővül. A működéséből származó árbevételek által a profitabilitás és a fenntarthatóság növekedni fog.
 
Bajánsenye Körmend és a szlovén határ között helyezkedik el, gyalogtúrával és kerékpárral is könnyen megközelíthetőek innen a környező települések közül a turisztikailag frekventált vidékek, akár az Őrség más települése, akár a Muravidék.
 
A projekt keretében a meglévő szobák megjelenésükben, felszereltségükben részben megújulnak, szolgáltatásokkal töltik meg a panziót és udvarát. A fejlesztés gépészeti beruházási elemekkel egészül ki, napelemek telepítése is megvalósul, melyek közül előbbi a szezonon kívüli időszak üzemeltetését, utóbbi az létesítmény hőtechnikai jellemzőit fogja javítani. A panzió szolgáltatásai között helyet kap a kerékpárbérlés, valamint az udvar térkövezésével, kemence és mellé egy pajta kialakításával rendezvény és élményturisztikai jelentősége is nő a panziónak.
A támogatott projekt befejezési dátuma (ha megvalósult, akkor a tényleges befejezés): 2019.03.20-2020.03.19. 
 
A támogatott projekt a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében valósul meg.