Pályázat

KONYHATECHNOLÓGIAI ESZKÖZÖK BESZERZÉSE TÖRÖK KÁROLYNÉ EGYÉN VÁLLALKOZÓNÁL

Európai Uniós forrás segítségével eszközbeszerzés megvalósítására kerül sor Török Károlyné egyéni vállalkozónál, a GINOP-1.2.9-20-2021-05798 pályázat keretén belül. A Széchenyi 2020 Hátrányos helyzetű településeken működő mikro- és kisvállalkozások fejlesztéseinek támogatása című pályázati kiírására benyújtott projekt 5,2 millió Forint támogatásban részesült.

A fejlesztéssel érintett Határcsárda Panzió és Étterem Bajánsenyén, a település Dávidháza részén, a Magyar-Szlovén határ közelében található. A hagyományos éttermi kínálat mellett az Őrség ízeit is bemutatjuk vendéglőnkben. Kisebb családi rendezvények - ballagás, keresztelő stb - lebonyolítását, rendezvényekre, eseményekre ételkiszállítást, kisebb társaságoknak pedig diszkrét "elvonulós" rendezvények lebonyolítását vállaljuk a Kis-hegyen levő pincénkben.

A kedvezményezett neve: Török Károlyné ev.
A projekt címe: Konyhatechnológiai eszközök beszerzése Török Károlyné egyéni vállalkozónál
Megvalósítás helyszíne: Bajánsenye, Arany János u. 6.
A beruházás megvalósításának ideje: 2021.12.01-2022.12.31
Beruházás összköltsége: 7 462 214 Ft
Elnyert, szerződött támogatás összege: 5 223 549 Ft
Támogatás mértéke: 70%

Beruházás rövid bemutatása:

Az eszközbeszerzés a hatékonyság növelését, a vendégek gyorsabb és jobb minőségű kiszolgálását segíti elő; a végrehajtáshoz a megfelelő humán erőforrásokkal és infrastruktúrával a vállalkozás rendelkezik.

A vállalkozás fejlesztési célja a szolgáltatások fejlesztése mellett idő-, és költségmegtakarítás elérése. Az új eszközök hozzájárulnak a vállalkozás piaci stabilitásának őrzéséhez, erősítéséhez. A rövid-, közép- és hosszú távú cél mindenképpen a jövedelmezőség növelése, amihez szükséges a szolgáltatások volumenének növelése.

Létrejövő eredmények:
- 15 darab ipari konyhaigép üzembe helyezése

Közvetett eredmények:
- hatékonyság fokozása, kapacitás bővítése
- technológiai innováció


A Kedvezményezett neve: Török Károlyné egyéni vállalkozó
A támogatott projekt címe: A bajánsenyei Határcsárda Panzió fejlesztése
Pályázat azonosító száma: TFC-1.1.1-2017-2017-00090
A szerződött támogatás összege: 12 320 000 Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 70%
A támogatott projekt tartalmának rövid bemutatása: A projektgazda a Bajánsenyén, az Őrség egyik határközeli településén működő, 6 szobásHatárcsárda Panzió üzemeltetője, Török Károlyné egyéni vállalkozó. A panzió nem közvetlenül kiemelt turisztikai fejlesztési övezetben valósul meg, de olyan turisztikai desztinációban, a nyugati határszélen, Ausztria és Szlovénia közelében, fekvő festői Őrségben, mely méltó volna a státus elnyerésére. A fejlesztés célja, hogy a panzió általános minőségének és szolgáltatási színvonalában megújuljon, kapacitáskihasználtsága javuljon, szolgáltatási csomagja bővüljön, könnyebben működtethető legyen, üzemgazdasági tekintetben is javuljon azáltal, hogy kapacitása bővül. A működéséből származó árbevételek által a profitabilitás és a fenntarthatóság növekedni fog.
 
Bajánsenye Körmend és a szlovén határ között helyezkedik el, gyalogtúrával és kerékpárral is könnyen megközelíthetőek innen a környező települések közül a turisztikailag frekventált vidékek, akár az Őrség más települése, akár a Muravidék.
 
A projekt keretében a meglévő szobák megjelenésükben, felszereltségükben részben megújulnak, szolgáltatásokkal töltik meg a panziót és udvarát. A fejlesztés gépészeti beruházási elemekkel egészül ki, napelemek telepítése is megvalósul, melyek közül előbbi a szezonon kívüli időszak üzemeltetését, utóbbi az létesítmény hőtechnikai jellemzőit fogja javítani. A panzió szolgáltatásai között helyet kap a kerékpárbérlés, valamint az udvar térkövezésével, kemence és mellé egy pajta kialakításával rendezvény és élményturisztikai jelentősége is nő a panziónak.
A támogatott projekt befejezési dátuma (ha megvalósult, akkor a tényleges befejezés): 2019.03.20-2020.03.19. 
 
A támogatott projekt a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében valósul meg.